07.01.09.

Kreativna kriza ili samo lijenost

image

Prosao Bozić, došla nova godina i više nema isprike, treba se uhvatit posla. Do nedavno trebalo me slatkišima odvajati od kompjutera, obožavala sam ostati sama doma i na miru radit, odgađanje izlazaka zbog posla je bilo redovito, radni vikendi su mi bili odlični. Sve je to bilo dok je to bilo sporedno. Da li trebamo imati sporednu stvar da bi glavnu radili kako treba? (ljubavnik-muž:)) Dok sam radila i u firmi, posao koji sam radila doma bio je isplativi hobi. Jedva sam čekala doći doma i sjest za svoj Mac i radit (iako je vrsta posla ista), ali ni to nije valjalo jer sam radila cijeli dan.

Napokon sam odlučila radit samostalno i za sebe..i sad imam svoju firmu, radim doma, radim kad hoću, imam potpunu slobodu, nemam šefa iznad glave, imam godišnji kad hoću i sve je divno i krasno samo je motivacija nestala, a bez nje sve ovo navedeno gubi svoj smisao. Već dva dana pokušavam radit, dovršit poslove i poštovat rokove (do sad sam bila prava štreberica) ali nekako mi se neda.

Sjednem za komp i ne ide…NEDA MI SE NIŠTA RADIT. Gdje je problem? Mislim da je osnovni problem to šta mi je posao doma prije bio hobi, a sad je to jedina stvar koju radim, dakle, moram naći hobi koji će me motivirati da se bolje organiziram i završim posao da mogu radit nesto drugo, ali da li cu opet moći raditi sa toliko volje i motivacije kao prije? Nemam pojma. Za sad je plan bolje se organizirat i shvatit da postoji slobodno vrijeme koje se ne troši na posao, a i bilo bi zdravo da je offline i unplugged Možda otkrijem neki hobi pa on postane posao i tako u krug do penzije.. Nadam se da će me motivacija probudit rano ujutro, popit ću kavu i veselo na posao…shit...sutra je praznik, bar imam ispriku za nerad :)

Komentari

Ma kreativna kriza, definitivno! Proci ce… :)

Komentirao/la (JavaScript must be enabled to view this email address)  dana  01/17  u  06:11 PM

:) Svaki covijek ima svoje uspone i padove :D Ja obicno takve stvari rijesavam tako da si pronadjem izazov u poslu tj. recimo development sve mi je lose tj. nekako, nemam volje i onda odlucim nesto novo napravit tj u mom slucaju banalan primjer napravit web cam aplikaciju i onda imam taj nekakav hmm… izazov u svemu tome pa to sto kazes nakon klijenata opet imas onaj hmm… Gust kojem se uvjek vracas. Zasoli si nesto nekako :D

Komentirao/la Nevio  dana  01/18  u  08:58 PM

nakon cca godinu & pol funkcioniras ko prava firma; budjenje, kavica, novinice, rad rad rad, omiljena serija, piva. samo sve treba sjest na svoje mjesto! :) i nikada ne odpiliti ni najmanji upit, obicno kosta daleko vise nego se cinilo u tom trenutku.

Komentirao/la (JavaScript must be enabled to view this email address)  dana  02/06  u  11:53 AM

I ja planiram krenuti freenalce vodama. Disciplina mi nije problem (barem tako mislim), a kad sam na nekom projektu, osećam se kao lovački pas na svežem tragu divljači.
Istina, postoje dani kada treba da nešto uradiš, sedneš za komp,i zuriš kroz monitor ... nema te nigde.

Mislim da svako od nas treba da nađe neku stvar, hobi, potpuno bezveznu, samo da te odvuče od kompa na sat ili dva, i onda se dovoljno poželiš i misli mogu da se roje.

Da, to kažem ... ali ne radim tako :D

Komentirao/la (JavaScript must be enabled to view this email address)  dana  07/15  u  07:56 AM